Zalm met rucola

Zalm met rucola, basilicum, pistache en parmezaan

Kerstavond, misschien wel de gezelligste avond van kerst met alles nog in het vooruitzicht. Vanavond staat bij mij dit zalm-ovengerecht op het menu, uit de kersteditie 2012 van het tijdschrift Delicious. Een feestelijk gerecht met pure en uitgesproken smaken die ik jullie niet wil onthouden. Vandaag zijn nog de hele dag de winkels open dus je hebt nog alle gelegenheid om inkopen te doen :-)

Je hebt nodig voor 4 personen

  • 4 (dikke) stukken zalm
  • 90 gram pistachenoten
  • 75 gram rucola
  • 45 gram basilicumblaadjes
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap en rasp van ¼ (bio)citroen

Bereiding

  1. Snijd de zalmstukken doormidden en klap ze open
  2. Rooster 80 gram pistachenoten in een droge koekenpan circa 3 minuten en laat ze afkoelen
  3. Pureer in een keukenmachine 45 gram rucola, de basilicumblaadjes, de Parmezaanse kaas en de noten met 2 el olijfolie, knoflook en citroenrasp
  4. Vul de zalmstukken met dit mengsel, klap ze dicht en druk ze goed aan
  5. Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren
  6. Roer het citroensap met 1 el olijfolie en wat zout en peper tot een dressing en bewaar ook dit tot gebruik afgedekt in de koelkast
  7. Verwarm de oven voor tot 180 graden
  8. Wrijf de bovenkant van de zalm in met grof zeezout, peper en 1 el olijfolie
  9. Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gaar in circa 20-25 minuten
  10.  Meng de citroendressing met de rest van de pistachenoten en rucola en serveer dit bij de zalm

Bereidingstijd: voorbereiding circa 15 minuten, bereiding circa 15 minuten + 25 minuten in de oven

Eet smakelijk en geniet van de kerstdagen!

3

3 Reacties

  1. Lenka

    Lekker hoor!!!

  2. frans&lukie

    Dat ziet er heerlijk uit !!
    Gaan we proberen maar niet vanavond.

  3. Nathalie

    Klinkt overheerlijk! Ik ben vanavond op tijd hoor…

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!