Tabouleh

Tabouleh van quinoa

Tabouleh is een Arabische salade die traditioneel gemaakt wordt van bulgur, tomaten, peterselie, mint en ui. Er bestaan veel variaties bijvoorbeeld met couscous of zoals in dit recept met quinoa in plaats van de bulgur. Ook met de rauwkost is volop variatie mogelijk!

Dit recept maak ik vaak als lunchgerecht. Heerlijk fris en toch erg voedzaam en gezond! Maak het eventueel nog af met gegrilde kip of vis.

Je hebt nodig voor 2 personen

  • Circa 75 gram quinoa
  • 1/2 komkommer
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • ruime hand verse platte peterselie
  • handje verse munt
  • 3 el olijflie
  • sap van een halve limoen
  • 1 teentje knoflook, heel fijn gesneden
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat wat afkoelen
  2. Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes en de ui in fijne ringen
  3. Snijd de avocado in dunne plakken (bij voorkeur vlak voor het serveren)
  4. Snijd de peterselie en de munt fijn
  5. Maak een dressing van de olie, limoensap, knoflook, zout en peper
  6. Meng de quinoa met de tomaat, komkommer, de kruiden en schep de dressing er goed door
  7. Schep de tabouleh op de borden en leg er als laatst de in plakjes gesneden avocado overheen

Ik maak vaak een ruimere hoeveelheid zodat ik er meerdere dagen van kan eten. Bewaar in dat geval de dressing apart en meng deze er pas doorheen vlak voordat je de salade serveert. Hetzelfde geldt voor de avocado.

Bereidingstijd: circa 25 minuten

Eet smakelijk!

 

4

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!