Stampotje van postelein

Stamppotje van winterpostelein met feta en olijven

Ik ben geen grote fan van stamppotten maar dit recept is stamppot ‘nieuwe stijl’ en deze vind ik wel heel erg lekker! De rauwe postelein blijft heerlijk knapperig en de toevoeging van feta en olijven geeft dit gerecht een bijzondere smaak.

Winterpostelein is een echte seizoensgroente die je juist nu goed kan krijgen, het heeft een lekkere knapperige, wat zure smaak. Het is ook een bijzondere groente omdat het van alle groentes het hoogste gehalte aan omega 3 vetzuren bevat. Lees in een eerder blog van mij nog veel meer over winterpostelein. Het is heerlijk in een salade maar dus ook erg geschikt als onderdeel van een stamppot.

Je hebt nodig voor 2 personen

  • 250 gram winterpostelein
  • 750 gram kruimige aardappels
  • 125 gram zachte feta kaas (of eventueel een andere zachte kaas), verkruimeld
  • Handje zwarte olijven zonder pit, in reepjes
  • 200 ml melk
  • Scheutje olijfolie
  • Peper, zout naar smaak

Bereiding

  1. Verwijder de uiteindjes van de steeltjes van de winterpostelein en snijd de rest grof
  2. Kook de aardappels en verwarm daarna de melk
  3. Stamp de aardappels fijn met de warme melk en de olijfolie
  4. Meng er de postelein, feta en olijven door
  5. Breng op smaak met peper en zout, bedenk wel dat de feta en de olijven ook al bijdragen aan de zoute smaak

Bereidingstijd: 30 minuten

Eet smakelijk!

6

1 Reactie

  1. Oda

    Helemaal hartstikke lekker wintergerecht. Niets aan veranderen. Dank voor het recept!

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!