Sorbet van aardbeien in rode wijn

Sorbet van aardbeien in rode wijn

In een recente Delicious vond ik dit recept toen ik op zoek was naar een eenvoudig maar toch lekker toetje voor een etentje met vrienden in het weekend.

Iedereen aan tafel was het erover eens dat het een toppertje is. En inderdaad eenvoudig, zelfs zonder ijsmachine.

Het enige is dan dat je er wel een aantal uur voor thuis moet blijven om iedere keer op tijd het ijs te kunnen omscheppen. Met dit omscheppen voorkom je dat er zich ijskristallen in het ijs gaan vormen en krijg je dus een mooi glad resultaat.

Een paar weken geleden plaatste ik ook al een lekker aardbeien dessert maar wilde jullie dit genot toch niet onthouden. En het is tenslotte volop aardbeientijd :-)

Je hebt nodig voor 4 personen

  • 500 gram aardbeien
  • 150 ml Portugese rode wijn, zorg dat deze gekoeld is voor je het verwerkt in het recept
  • 150 gr (riet)suiker
  • schilletjes van 1 biologische citroen, het sap van een 1/2 citroen

Bereiding

  1. Trek met een zesteur schilletjes van de citroen en bewaar dit tot gebruik afgedekt in de koelkast
  2. Pureer 300 gram van de aardbeien met de wijn, suiker en het sap van 1/2 citroen
  3. Giet het mengsel in een wijde kom en bevries het in circa 4 uur tot ijs
  4. Roer het ijs wel ieder half uur  door zodat het ijs mooi smeuïg wordt!
  5. Snijd de rest van de aardbeien in partjes en bewaar tot gebruik in de koelkast
  6. Schep het ijs in glazen, verdeel de aardbeienpartjes erover maak het af met de citroenschilletjes

Uiteraard kan je het recept ook maken met een ijsmachine. In dat geval schep je het aardbeienmengsel in de  machine en dan laat je deze circa 40 minuten draaien tot het ijs luchtig is.

De rode wijn geeft aan het toetje een lekkere twist. Ik serveerde zelf de (nog steeds gekoelde) rode wijn als soort dessertwijn bij het ijs. Vanwege de wijn is dit toetje niet geschikt voor kinderen!

Bereidingstijd: circa 20 minuten; invriezen kost 4 uur zonder ijsmachine en 40 minuten met ijsmachine.

Eet smakelijk!

7

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!