Singapore noodles

Singapore noodles met garnalen

In Azië zijn noodles eigenlijk een soort fastfood. Op iedere hoek van de straat vind je daar kraampjes waar je gerechten zoals deze kan kopen en ter plaatse eten. Maar in vergelijking met het fast food dat wij kennen is dit wel een heel gezonde variant :-) .

Ik vind het heerlijk om de noodles te combineren met grote garnalen maar allerlei variaties zijn hierin natuurlijk mogelijk. Denk aan kip of voor een vegetarische variant tofu of tempeh.

Ook met de soort noodles kan je flink variëren. Traditioneel vind je in supermarkten eier- of glasnoodles en vaak zijn er naast de gedroogde soorten ook verse noodles te vinden, maar er is meer.

In toko’s of natuurvoedingswinkels vind je bijvoorbeeld noodles op basis van (bruine) rijst, boekweit en gierst en Japanse noodles zoals somen (dun op basis van tarwe), udon (dik op basis van tarwe) of soba (op basis van boekweit). De noodles op basis van rijst, boekweit en gierst zijn bijvoorbeeld glutenvrij en ook ideaal als je eens wat minder tarwe wilt eten.

Je hebt nodig voor 2 personen:

  • 150 gram noodles naar keuze
  • 200 gram gepelde rauwe garnalen
  • bakje verse shiitake-paddestoelen, in plakjes gesneden
  • 1 ui, in dunne ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 el geraspte verse gember
  • ½ rode peper, fijngesneden
  • bosje bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
  • handje verse koriander
  • 50 ml bouillon
  • 2 el sojasaus
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl kerriepoeder

Bereiding

  1. Bereid de noodles zoals wordt aangegeven op de verpakking en zet ze apart
  2. Meng de bouillon met de sojasaus tot een soort dressing
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de ui en de knoflook een paar minuten, voeg daarna de shiitakes toe en bak deze nog even mee
  4. Voeg kerriepoeder, gember, rode peper en de verse garnalen toe en bak een paar minuten, tot de garnalen verkleuren van grijs naar roze
  5. Voeg tenslotte de noodles en het bouillonmengsel toe en warm het geheel nog even door
  6. Schep het gerecht in kommetjes en garneer met de ringetjes bosui en de koriander

Bereidingstijd is circa 20 minuten.

Eet smakelijk!

5

4 Reacties

  1. Ton en Corrie

    Hoi Nanja,
    De noodles met garnalen waren heerlijk. Aanradertje.
    Groeten

  2. Michelle Overman

    Vanavond deze Singapore noodles gegeten. Heerlijk. Per toeval op je websiteterecht gekomen toen ik aan het zoeken was naar een pompoencurry (overigens ook verrukkelijk). Alle gerechten die we tot nu toe hebben gegeten zijn zeer smaakvol, puur en eenvoudig te bereiden. Wij zijn fan thuis!

    • Nanja

      Hi Michelle,
      Dank voor je enorm enthousiaste bericht! Voor mij een mooi compliment dat de recepten zo in de smaak vallen! Ik zou zeggen: zeg het voort :-)
      Groetjes,
      Nanja

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!