Schorseneren recept

Schorseneren met tagliatelle

Vorige week schreef ik in mijn blog over de retro groente schorseneren waar ik nog nooit zelf wat mee had gedaan. In het weekend ben ik gaan experimenteren met wat gerechten waarvan ik er vandaag graag een deel op mijn blog.

Ik heb het recept gevonden op schorseneren.nl, een website die volledig is gewijd aan deze bijzondere groente. De schorseneren smaken inderdaad zachter dan asperges zoals ik op andere blogs al had gelezen. De romige saus combineert heerlijk met de schorseneren en de sinaasappelschil geeft een verrassend frisje. De smaak van oester kon ik er in deze bereiding helaas niet in herkennen :-)

Je hebt nodig voor 2 personen

 • 500 gram verse schorseneren
 • 250 gram verse tagliatelle (ik heb volkoren spelt tagliatelle gebruikt)
 • 1 el grofgehakte en geroosterde hazelnoten
 • 1 hand verse (platte) peterselie, grof gehakt
 • geraspte schil van 1 sinaasappel
 • 2 dl room
 • 1 tl piment
 • 1 el olie
 • peper
 • zout

Bereiding

 1. Schil de schorseneren volgens de aanwijzingen in mijn eerdere blog
 2. Snijd de schorseneren in stukjes van 3 cm en kook deze in circa 10 minuten beetgaar
 3. Giet de schorseneren af en laat ze goed uitlekken
 4. Kook de tagliatelle al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking
 5. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de schorseneren circa 5 minuten
 6. Voeg de room, sinaasappelschil, piment en peper en zout naar smaak toe
 7. Kook de saus nog iets in op zacht vuur
 8. Meng de tagliatella en de peterselie nog even kort door de saus

Bereidingstijd is circa 30 minuten

Eet smakelijk!

3

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!