Salade van raapstelen

Salade van raapstelen met avocado en blauwe kaas

In een eerder blog vertelde ik al over de raapstelen, een echte voorjaarsgroente vol vitamines en mineralen met een lekkere fris pittige smaak.

Op de website van Koken met Karin vond ik dit recept voor een salade van de raapstelen met avocado en geitenkaas. Omdat ik in mijn koelkast nog een stukje blauwe kaas had liggen heb ik de geitenkaas vervangen door deze pittigere blauwader.

Deze variant smaakte heel erg goed, maar de originele van Karin met geitenkaas ga ik zeker ook nog uitproberen. De frisse dressing van basilicum en munt vond ik echt een topper!

Je hebt nodig voor 4 personen

  • 2 bosjes raapstelen
  • 1 rijpe avocado
  • 150 gram blauwader- of geitenkaas
  • bakje cherrytomaatjes

Dressing

  • 1-1.5 dl olijolie
  • handje basilicum
  • handje munt
  • scheutje balsamico-azijn
  • 1 tl mosterd
  • sap van 1/2 citroen
  • zout en peper

Bereiding

  1. Maak de raapstelen schoon, was ze en droog ze goed (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een slacentrifuge)
  2. Doe de basilicum en de munt in de keukenmachine en maal ze fijn en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe
  3. Voeg de overige ingredienten van de dressing toe en laat de keukenmachine opnieuw draaien tot je een mooie gladde dressing hebt
  4. Verdeel de kaas in stukjes
  5. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en de avocado in plakjes (besprenkel eventueel met wat citroensap om verkleuren te voorkomen)
  6. Meng de dressing door de raapstelen en verdeel de groente over 4 borden
  7. Strooi de tomaten, avocado en kaas erover
  8. Serveer eventueel met wat knapperig en vers brood

De bereidingstijd is circa 15 minuten

Het seizoen van de raapsteeltjes is maar kort, deze groente is in deze salade eventueel te vervangen door baby spinazie of veldsla.

Eet smakelijk!

ps: foto van recept volgt nog! :-)

4

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!