Linzensalade

Salade van linzen en geitenkaas

De warme dagen van de afgelopen tijd vragen echt om salades. Maar ja, sla is ook maar sla…. Maar er zijn zoveel variaties mogelijk! Hierbij een van mijn favoriete salades ter inspiratie.

De aardse smaak van de linzen combineert super met de wat pittige geitenkaas en de zacht romige avocado….

De basis van de salade zijn linzen, deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en kleuren en in pot of blik of gedroogd. Ik heb absoluut een voorkeur voor de gedroogde linzen. De varianten in pot of blik vind ik al snel een beetje melig en daarbij komt dat gedroogde linzen, in tegenstelling tot veel andere peulvruchten, niet hoeven te worden geweekt en dus ook zo klaar zijn. In een volgend blog zal ik meer vertellen over dit lekkere peulvruchtje.

Je hebt nodig voor 2 personen

  • 75 gram linzen naar keuze, ik heb deze keer beluga linzen gebruikt
  • 100 gram geitenkaas
  • Slasoort(en) naar keuze
  • 1 rijpe avocado, in plakjes gesneden
  • 4 trostomaten, in partjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 3 el goede olie zoals bijvoorbeeld (extra vergine) olijfolie, walnootolie of sesamolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • zout en peper

Bereiding

  1. Kook de linzen gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  2. Maak een dressing van de olie en azijn en breng op smaak met zout en peper
  3. Verdeel de sla, avocado, tomaat en ui over 2 borden en meng de dressing erdoor
  4. Brokkel de geitenkaas erover en verdeel de linzen over de borden

Super easy en snel op tafel. Alleen het koken van de linzen kost ongeveer een kwartier en in de tussentijd bereid je de rest van de ingrediënten voor.

Bereidingstijd: 20 minuten

Eet smakelijk!

6

1 Reactie

  1. lia keijzers

    Lijkt me heerlijk Nanja! Dit recept ga ik zeker proberen! Alleen zal ik de geitenkaas op Han zijn bord vervangen, omdat hij absoluut geen geitenkaas eet ! Maar aan mij is het wel besteed. Groeten!

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!