Salade peer, walnoot en blauwe kaas

Salade van blauwe kaas, walnoot en peer

In mijn vorige blog vertelde ik over de walnoot, supergezond en niet te vergeten ook hele lekkere noot! En het is juist nu echt walnotentijd!

Zoek een walnotenboom in de buurt en ga er 10 minuten onder staan. Ik garandeer je dat je voldoende walnoten kan verzamelen om deze heerlijke salade mee te maken. En als je geen walnotenboom in de buurt hebt dan kan je ze ook gewoon kopen. Wel liefst in de dop want het doppen is een alleraardigst en bijna meditatief klusje :-)

Je hebt nodig voor 2 personen

  • 100 gram gemengde slasoorten
  • 2 stengels bllekselderij, in stukjes van ca 1 cm gesneden
  • 12 – 15 walnoten in de dop, gekraakt en in 4-en gedeeld
  • 2 peren, zonder klokhuis maar met schil in 8 partjes gesneden
  • 100 gram blauwe kaas zoals bleu d’auvergne of roquefort, in stukjes gesneden of
  • 1 el roomboter
  • 3 el walnootolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de roomboter in een koekenpan en bak daarin de perenpartjes op zacht vuur in circa 4 minuten, keer ze halverwege
  2. Meng de walnootolie, azijn, zout en peper tot een dressing en meng deze door de sla
  3. Meng de bleekselderij door de sla
  4. Verdeel de sla over 2 borden
  5. Leg op de sla de warme peer, de stukjes kaas en de geroosterde walnoten

Super eenvoudig maar een heerlijk recept voor de herfst.

Eet smakelijk!

6

1 Reactie

  1. Koen

    Lijkt me heerlijk, ik maak een soortgelijke salade altijd met rauwe witlof, maar ga je variant zeker snel proberen.
    Groeten Koen

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!