geitenkaas

Salade met gegratineerde geitenkaas

Ik weet dat je tegenwoordig echt overal een salade met geitenkaas kan eten, niet heel origineel dus maar wel superlekker!

Zeker nu de lente echt aan een opmars is begonnen staat deze salade weer regelmatig op mijn menu, als lunchgerecht, voorgerecht, of als licht hoofdgerecht.

Je hebt nodig voor 2 personen

  • 150 gram gemengde slasoorten
  • 2 plakken zachte geitenkaas
  • 4 rijpe tomaten, in partjes
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 4 el zwarte olijven, gehalveerd
  • 2 handjes walnoten, gehakt
  • 4 el olie, zoals olijfolie of walnootolie (lekker bij de walnoten!)
  • 2 el balsamicoazijn
  • honing

Bereiding

  1. Grill (of oven) voorverwarmen
  2. Meng de sla met de tomaten, de rode ui en de olijven
  3. Leg de plakken geitenkaas op een met aluminiumfolie bedekte bakplaat en besprenkel ze licht met wat olie
  4. Schuif de bakplaat in de oven en laat de kaas in circa 6 minuten zacht worden en licht gratineren
  5. Maak een dressing van de olie, de azijn en de honing (naar smaak) en meng deze door de sla
  6. Verdeel de sla over de borden, strooi de walnoten erover en leg de warme geitenkaasjes erop
  7. Eventueel serveren met wat brood
De bereidingstijd is circa 15 minuten, een makkelijk en snel gerecht dat het altijd goed doet!
De variaties op de ingredi├źnten in de salade zijn enorm. Gebruik juist de groenten die je nog in huis hebt zoals komkommer, paprika, etc.
Eet smakelijk!
3

4 Reacties

  1. Susanne

    Hey Nanja,

    Vanavond samen met Mieke genoten van je saladetip, heerlijk!

    Liefs,
    Susanne Verzuu

    • Nanja

      Hoi Susanne,
      Wat leuk dat jullie de salade meteen hebben gemaakt! Het was er gisteren ook echt weer voor!
      Liefs, ook voor Mieke,
      Nanja

  2. Kim

    Water loopt me in de mond zodra ik iets over geitenkaas lees, binnenkort je salade eens maken!
    Ik ben op zoek naar een lunchgerecht, een hartig taartje of zoiets, heb je tips? x Kim

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!