Bloemkoolpuree

Puree van bloemkool

Al eerder blogde ik dat bloemkool niet mijn favoriete groente is. Je vindt dus ook niet veel recepten terug met bloemkool op mijn website. Vorig jaar vond ik wel het recept voor deze bloemkoolsoep, die ik heerlijk vind!

Ik koop zelf dus ook niet snel een bloemkool, maar in deze tijd van het jaar vind ik het witte kooltje wel eens in mijn wekelijkse groentetas en dan wil je ook wel een keer wat anders dan de soep. Op zoek naar andere smakelijke bloemkoolrecepten vond ik dit recept voor bloemkoolpuree in een van de boeken van Amber Albarda (Eet jezelf mooi, slank en gelukkig).

Zij noemt het aardappelpuree maar dan anders en ik ben het met haar eens dat deze groentepuree wat betreft smaak en consistentie prima het aardappelgerecht kan vervangen in je maaltijd. Een voordeel als je minder aardappels/koolhydraten wilt eten. Maar als je wel een enorme aardappelfan bent kan je deze er ook nog prima naast eten :-) .

Je hebt nodig voor 4 personen

  • 1 flinke bloemkool, verdeeld in kleine roosjes
  • 125 ml groentenbouillon
  • 50 – 60 ml olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Stoom de bloemkoolroosjes in de bouillon in circa 15-20 minuten beetgaar
  2. Pureer de bloemkool samen met het kookvocht, olijfolie en peper en zout totdat je de gewenste ‘dikte’ van de puree hebt

Voeg niet meteen alle olijfolie toe, begin bijvoorbeeld met de helft en voeg dan indien nodig volgende delen bij. Dit voorkomt dat de puree te olieachtig wordt. Pureren van de bloemkool kan in de keukenmachine maar kan ook prima met de hand.

Bereidingstijd is circa 25 minuten

Eet smakelijk!

7

1 Reactie

  1. Wilma

    Hoi nanja, de bloemkoolsoep ga ik zeker uitproberen . Groetjes Wilma.

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!