Pompoensoep

Pompoenwortelsoep met geitenkaas en koriander

Dit recept kan je ook alleen maken van pompoen. Maar de combinatie van de pompoen met de wortel geeft een nog meer uitgesproken smaak en de geitenkaas en koriander geven er een lekker pitje aan.

Ideaal is dat je de pompoen niet hoeft te schillen, de bereiding in de oven zorgt ervoor dat de schil zacht wordt. Het schillen van pompoen is een tijdrovende klus dus dat scheelt!

Eerder plaatste ik al een blog met een pleidooi voor deze bijzondere groente!

Je hebt nodig voor 4 personen:

  • 1 pompoen
  • 2 winterpenen
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 gram geitenkaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • verse koriander
  • chilipeper uit de molen
  • komijn
  • peper, zout

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de pompoen (met schil) en de wortel in parten en leg ze in een ovenschaal
  3. Meng de olie met de knoflook, chilipeper en komijn in een kommetje en giet dit over de pompoen-wortel
  4. Zet de ovenschaal in de oven en laat de pompoen-wortel in circa 30 minuten gaar worden
  5. Meng de groenten door de bouillon en pureer met de staafmixer tot een gladde soep
  6. Verwarm de soep en breng het op smaak met peper en zout
  7. Serveer de soep in kommen, verkruimel er de geitenkaas over en garneer met fijngesneden koriander naar smaak

De bereidingstijd is circa 45 minuten, inclusief 30 minuten wachttijd door de bereiding in de oven.

Eet smakelijk!

8

6 Reacties

  1. Wilma Verzuu

    Beste Nanja, slim om de pompoen met schil in de oven te doen, het is een klus om hem uit te lepelen daar weten we alles van. Het ziet er heerlijk uit, dus het proberen waard. Je hoort nog van mij hoe het heeft gesmaakt. Groetjes Wilma.

    • Nanja

      Hoi Wilma,
      Scheelt inderdaad een hoop werk en ik denk ook dat er meer voedingsstoffen bewaard blijven omdat je de schil meeneemt!
      Succes en groetjes in Zeist!
      Nanja

  2. Wilma

    Hoi Nan, de pompoensoep was heerlijk vooral de dag erna. Prettige paasdagen groetjes Wilma.

    • Nanja

      Hoi Wilma,
      Goed te horen! Moet je ook de broccolisoep van deze week een keer proberen! Voor jullie ook hele fijne paasdagen!
      Nanja

  3. Sonja

    Ha Nanja, gisteravond deze soep gemaakt, makkelijk en heel heel lekker! Aanrader inderdaad! Vanavond ga ik de pompoen curry maken – zoals je ziet, een pompoen overschot nadat ik pompoenen als versiering had gekocht voor St Maarten feestjes…x Sonja

    • Nanja

      Hoi Sonja!
      Kijk dan ook even naar het recept van de gevulde flespompoen, daar krijg ik ook enorm veel positieve reacties op!
      Alles goed met je?
      Groetjes,
      Nanja

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!