Pasta met groene aspreges en veldslapesto

Pasta met groene asperges en veldslapesto

Dit is een lekker, makkelijk en zomers gerecht, met een ruime portie gevarieerde groente, dat ik vond in de Allerhande van mei 2014. Ik heb het naar eigen smaak en inzicht iets aangepast. Veldsla vind ik zelf erg lekker en deze bereiding als pesto is nu al favoriet!

Neem een volkoren pasta variant, de voedingswaarde is een stuk groter en de smaak is voller.

Je hebt nodig voor 4 personen

  • 300 gram volkoren pasta, bijvoorbeeld penne, al dente gekookt
  • 400 gram groene asperges, uiteinde verwijderd en in stukjes van 2 cm
  • 300 gram doperwtjes (diepvries)
  • rasp van een (biologische) citroen
  • 100 gram veldsla
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 35 gram pijnboompitjes
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de pasta ‘al dente’, volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking
  2. Blancheer de asperges en de doperwtjes in circa 3 minuten beetgaar
  3. Maak de veldslapesto: meng 75 gram veldsla met de kaas, pijnboompitten, knoflook en olie in een kom en pureer met de staafmixer tot een smeuïge pesto. Volgens het recept zijn er circa 8 el olijfolie nodig maar doe dit naar eigen smaak en inzicht
  4. Meng de pesto door de pasta en garneer met de achtergehouden veldsla en de citroenrasp
  5. Breng op smaak met versgemalen peper en zout als dat nodig is

In de Allerhande wordt er een stukje kalkoen bij gegeven, ik vind het ook zonder de kalkoen een volwaardige maaltijd.

Bereidingstijd is circa 20 minuten, een ideaal doordeweeks gerechtje dus!

Eet smakelijk!

6

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!