sereh

Oosters pakketje van zalm, sereh en gember

Dit recept maak ik al een paar jaar en blijft een favoriet. Ik heb er ook bij gasten altijd succes mee. En heel eenvoudig, ideaal dus!

Ik ben dol op deze Oosterse smaken, vooral het frisse effect van de gekneusde sereh vind ik heerlijk.

Sereh of citroengras is een grassoort en wordt vooral gebruikt in de Oosterse keuken. De bladeren van de plant hebben een frisse, citroenachtige smaak. Door de stengels te ‘kneuzen’ komen de smaken makkelijker en intenser vrij. De harde stengel wordt niet gegeten maar alleen als smaakmaker gebruikt. De smaakvolste sereh koop je niet in de supermarkt maar bij de toko :-)

Je hebt nodig voor 4 personen

  • 4 zalmfilets
  • 100 ml Kikkoman (Japanse sojasaus)
  • flink stuk gemberwortel geschild en geraspt
  • 2 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 4 stengels sereh, gekneusd
  • peper, zout
  • aluminiumfolie
  • diepvrieszak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Doe de zalmfilets in de diepvrieszak en giet de sojasaus erbij
  3. Druk de lucht uit de zak, leg op een bord en laat de zalm minimaal 1 uur marineren in de koelkast
  4. Leg de gemarineerde zalm ieder op een velletje aluminiumfolie
  5. Verdeel de gemberrasp, knoflook en sereh over de zal
  6. Breng op smaak met peper en zout
  7. Vouw de pakketjes dicht (met de naad naar boven) en leg ze in een ovenschaal
  8. Bak de pakketjes in circa 15 minuten gaar

Serveer met bijvoorbeeld groene asperges of paksoi en zilvervliesrijst of quinoa

Bereidingstijd is circa 25 minuten en 1 uur wachttijd in verband met het marineren van de zalm

Eet smakelijk!

Ik heb het recept uit: Lekker gezond gewicht van Han de Hond

8

1 Reactie

  1. Iris

    Heerlijk recept!

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!