2013

In 2013 gaan we het anders doen

De laatste dagen wordt er overal veel geschreven en gesproken over goede voornemens en dan vooral vanuit de invalshoek ‘de onzin van goede voornemens’

Stop met goede voornemens goede voornemens noemen

Ik lees dat ruim 65% van de Nederlanders het nieuwe jaar inluidt met goede voornemens en dat ruim 50% van deze voornemens binnen 2 maanden al vaarwel gezegd zijn. Ook ik herken het uit mijn verleden, regelmatig nam ik mij in januari voor meer van het leven te gaan genieten, meer te gaan sporten en een paar kilo kwijt te raken.

Deprimerend…

Ik merk toch dat ik de berichtgeving over onze goede voornemens ronduit deprimerend vind en ik denk dat deze insteek alleen maar leidt tot het nog makkelijker afhaken ondanks alle goede bedoelingen.

En daarom stel ik voor dat we het in 2013 gewoon anders gaan doen! Laten we de goede voornemens om te beginnen geen goede voornemens meer noemen en ook niet de druk voelen om vanaf morgen je leven overhoop te gooien…

Aanleren van nieuwe gewoontes kan altijd

Als je toch de behoefte voelt om je gewoontes te veranderen, ga dan bij jezelf na wat voor jou echt belangrijk is, waarom je dit belangrijk vindt en vooral ook wat het voor jou zal betekenen als het je lukt om je gewoontes aan te passen. Dit beeld is belangrijk om in moeilijke momenten voor ogen te krijgen en te houden. Bedenk ook welk moment voor jou het beste moment is om met je gewoontes aan de slag te gaan. En dat hoeft dus echt niet 1 januari te zijn, er zijn in 2013 nog 364 dagen die hiervoor in aanmerking komen! Maar uiteindelijk geldt natuurlijk, geen resultaat zonder actie :-)

Nog wat inspirerende woorden

In het boek Oersterk lees ik de visie van arts Richard de Leth die uitlegt dat  inspiratie van binnen naar buiten gaat en motivatie van buiten naar binnen waarbij je dan kan stellen dat:

  • Inspiratie zonder motivatie je laat dromen zonder te starten
  • Motivatie zonder inspiratie je laat je starten zonder een droom

Verder zegt hij ook nog dat als je iets echt wilt je er een plan voor moet maken want een doel zonder plan is en blijft een wens…

Ik heb er in ieder geval veel zin in ! 

Voor mij wordt 2013 in ieder geval een bijzonder jaar. Na een aantal maanden van voorbereiding gaat Appels & Bietjes echt van start. Mijn droom komt dus alvast uit!

Wil jij hulp bij het krijgen van inzicht in je huidige eetpatroon en hoe je hierin wijzigingen kan aanbrengen waardoor je meer energie krijgt, overtollige kilo’s kwijtraakt en uiteindelijk beter in je vel zal zitten, neem dan gerust contact met mij op!

2

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!