asperge

Groene asperges in vinaigrette met parmezaanse kaas

Het seizoen van de witte asperge begint op 27 maart. We moeten dus nog heel even wachten op de komst van deze koningin onder de groentes!

Daarom nu nog een lekker en makkelijk recept met groene asperges. Een heerlijk bijgerecht bij bijvoorbeeld een visje.

Groene asperges

Groene asperges groeien boven de grond en door het licht dat ze daarmee opvangen kleuren ze groen. Dit in tegenstelling tot hun witte broertje, om de mooie witte kleur te behouden worden zij zoveel mogelijk afgeschermd van licht en zon. Groene asperges hoef je niet te schillen, zijn wat pittiger van smaak en zijn eerder gaar dan de witte variant.

Je hebt nodig voor 4 personen

  • 500 gram groene asperges
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout

Bereiding

  1. Meng de olijfolie, azijn en mosterd met wat peper en zout tot een vinaigrette
  2. Blancheer de asperges kort in kokend water, niet te lang want knapperig zijn ze veel lekkerder
  3. Leg de asperges op een schaal, schenk er de vinaigrette over en laat ze wat afkoelen
  4. Schaaf voor het serveren de parmezaanse kaas erover

Bereidingstijd is circa 10 minuten

Eet smakelijk!

6

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!