Quinoa salade

Griekse salade op basis van quinoa

Quinoa is een plant die oorspronkelijk komt uit Zuid-Amerika. Quinoa komt uit de de taal van de Inca’s, het Quechua en betekent ‘moedergraan’. Quinoa is een pseudograan, het is dus geen echt graan maar de zaden worden wel als zodanig gebruikt. Het is daarmee een goed alternatief voor rijst- maar ook pastagerechten maar doet het ook heel erg goed in een salade.

In een volgend blog zal ik meer vertellen over dit bijzondere plantje dat inmiddels Nederland aan het veroveren is. Nu geef ik alvast een heel smakelijk recept. Heel geschikt als lunchgerecht maar kan ook als lichte avondmaaltijd gegeten worden.

Je hebt nodig voor 4 personen

  • circa 125 gram quinoa
  • 150 gram verkruimelde feta
  • 6 trostomaten in stukjes
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 2 avocado’s in plakken
  • 1 flinke bos veldsla of spinazie
  • Sap van 1/2 citroen
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  1. Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking wordt aangegeven en laat een beetje afkoelen
  2. Meng de quinoa met de tomaat, paprika en bosui
  3. Klop een dressing van het citroensap, olijfolie en peper en zout en roer dit door de sla/spinazie
  4. Schep de sla/spinazie op 4 borden en schep hier de gemengde quinoa over
  5. Serveer met de plakken avocado en de verkruimelde feta

Bereidingstijd: koken van de quinoa kost circa 20 minuten, in de tussentijd heb je de gelegenheid om de rest van de ingredienten te snijden waardoor het gerecht binnen een half uur op tafel kan staan!

De Quinoa is gaar als de kiempjes van de korreltjes los laten en ze worden dan een klein beetje doorzichtig

Ik kook vaak wat extra’s van de quinoa en bewaar dit dan in de koelkast voor een snelle volgende maaltijd.

Eet smakelijk!

4

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!