Gevulde portobello met geroosterde tomaten en geitenkaas

Gevulde portobello’s met geroosterde tomaten en geitenkaas

Ik vind dit een heel lekker vegetarisch hoofdgerecht en met een salade erbij is het een volwaardige maaltijd. De smaken van de ingrediënten combineren heel erg goed samen.  Het is ook een eenvoudig recept, je hebt alleen even wat meer tijd nodig vanwege de verschillende bereidingen in de oven.

 Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 portobello’s
  • 40 cherrytomaatjes
  • 150 gram verse geitenkaas
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • Verse tijm
  • Verse peterselie
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 250 graden
  2. Halveer de tomaatjes en spreid ze uit over een bakplaat
  3. Meng de tomaatjes met 2 eetlepels olie, fijngehakte knoflook, tijm en wat zout en peper en rooster ze circa 30 minuten in de oven
  4. Hol de portobello’s aan de binnenkant een beetje uit met een kleine lepel en snijd het steeltje af
  5. Meng 2 eetlepels olijfolie met wat citroensap, het sjalotje en wat zout en peper en smeer hier de binnenkant van de portobello’s mee in
  6. Plaats de portobello’s 3-5 minuten in de hete oven zodat ze wat voor kunnen garen
  7. Haal de portobello’s uit de oven en vul ze met de geroosterde tomaten, de geitenkaas en strooi er de tijm en de peterselie overheen
  8. Rooster de paddenstoelen dan nog zo’n 15 minuten in de oven totdat de kaas wat gesmolten is en alles door en door warm

Serveer met een groene salade.

Bereidingstijd is circa 60 minuten. Je kan de bereidingstijd verkorten door de geroosterde tomaatjes al voor te bereiden en tot gebruik in de koelkast te bewaren.

Eet smakelijk!

 

4

5 Reacties

  1. Frans & Lukie

    Dat ziet er heerlijk uit, gaan we snel eens uit proberen.

  2. Iris

    Hoi Nanja,
    Wat een heerlijk makkelijk recept en goed voor te bereiden! Ideaal!
    Groetjes Koen & Iris

  3. Nathalie

    Jammie! Die gaan we nog een keer maken!

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!