Boodschappen boodschap

De boodschappen boodschap

In een van mijn eerdere blogs heb ik verteld over een van mijn inspiratiebronnen, Michael Pollan. Ik heb daar een aantal van zijn regels (of tips) uit zijn boeken genoemd die mij hebben aangezet tot het maken van andere en bewustere keuzes.

Nog een andere hele treffende regel die hij in dat boek geeft is Winkel in de periferie van de supermarkt en blijf weg uit het midden

Winkelen in de periferie?

De Dikke van Dale vertaalt het woord als buitenkant…

Pas toen ik daarna in mijn hoofd een wandeling door mijn eigen supermarkt ging maken realiseerde ik me hoe waar deze uitspraak is! En ook bij een bezoek aan een vreemde supermarkt blijkt deze steeds weer te kloppen.

De indeling van supermarkten is (blijkbaar ook internationaal) in grote lijnen hetzelfde. Bewerkte voeding ligt in het midden van de winkel. De verse producten zoals groenten, fruit, vlees en vis vind je langs de randen. Maar ook in de periferie moet je kritisch blijven want ook daar vind je uiteraard bewerkte producten!

Je eigen virtuele toer

 Ik daag je uit om ook eens een virtuele toer te maken door je supermarkt. En het zal me verbazen als bij iemand van jullie de uitkomst anders is.

Toch is het moeilijk om nooit eens een zijstraatje te pakken, dat ervaar ik zelf natuurlijk ook. En ook lang niet alle producten buiten de periferie zijn even bewerkt. Ik ben benieuwd naar jullie eigen ervaringen: lukt het jullie om jullie boodschappen hoofdzakelijk in de periferie te doen en waarvoor verlaat je juist deze periferie? Ook foto’s zijn uiteraard van harte welkom!

Aldus de boodschappen boodschap: als je gezonder wilt gaan eten is het verstandig om zoveel mogelijk aan de buitenkant van de supermarkt je producten te kopen en de zijstraten te mijden :-)

Lees hier mijn eerdere blog over de tips van Michael Pollan http://www.appelsenbietjes.nl/sleutel-tot-een-leuker-leven-in-8-woorden/#more-98

2

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!