Curry van pompoen en kikkererwten

Curry van pompoen en kikkererwten

De herfst is weer begonnen en daarmee start ook weer het seizoen voor stoofpotjes en natuurlijk… pompoen

Dit recept is gebaseerd op een recept van Jamie Oliver en dat is wat mij betreft vaak alleen al reden om het bij voorbaat al lekker te vinden.

Je kan het recept heel eenvoudig vooraf maken. Dit geeft de smaken alleen nog maar meer tijd om zich te ontwikkelen. Het lijkt een flinke lijst aan ingrediënten maar veel ervan zal je al standaard in huis hebben.

Je hebt nodig voor 2 personen

  • 1 kleine pompoen, in blokjes van circa 2*2 cm gesneden
  • 100 gram gedroogde en geweekte kikkererwten. Of eventueel een blik kikkererwten
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 blik kokosmelk
  • Stuk verse gember van 3 cm, zonder schil en fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 rode peper, zonder de zaadjes en fijngesneden
  • Bosje verse koriander, de blaadjes geplukt en (zachte) steeltjes fijngehakt
  • Paar takjes munt, de blaadjes fijngesneden
  • Olijfolie
  • 1 tl gele mosterdzaadjes
  • 1 tl kurkuma
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm een scheut olie in een pan met een dikke bodem en fruit de knoflook, ui,gember en rode peper terwijl je het af en toe doorroert
  2. Voeg na een paar minuten de mosterdzaadjes en koriandersteeltjes toe. Roer dit even door en voeg daarna de kurkuma, de tomatenstukjes en de kokosmelk toe
  3. Breng dit aan de kook en meng er de pompoenstukjes en de kikkererwten doorheen.
  4. Dek de pan af met een deksel en laat de curry op een zacht vuur circa 45 minuten zacht garen
  5. Roer het geheel af en toe door en voeg wat water toe als de curry te droog wordt
  6. Laat de stoofschotel na 45 minuten zonder deksel op de pan nog even 15 minuten nagaren
  7. Proef en breng het gerecht als nodig nog op smaak met zout en peper
  8. Garneer met de koriander- en muntblaadjes

Serveer met gekookte rijst. Ik vind het ook heel lekker om er geschaafde komkommer in azijn bij te eten. Dit geeft een lekker fris accent bij de toch wel pittige curry.

Eet smakelijk!

8

4 Reacties

  1. Jeannette

    Lijkt me heerlijk, ga ik zeker maken deze curry van pompoen en kikkererwten.

  2. Lisa

    Wat grappig, in een zoektocht naar een recept voor pompoencurry kom ik toevallig op jouw site terecht! Groetjes Lisa (van de vrijdagopleiding bij Yoga point)

    • Nanja

      Hoi Lisa,
      Wat leuk dat je bij ‘toeval’ toch bij mijn website uitkwam! Heb je de curry al gemaakt? :-)
      Groetjes en tot volgende week!
      Nanja

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!