Chocoladetaart

Chocoladetaart met sinaasappel

Als je mijn blog regelmatig volgt weet je dat ik niet zo’n bakker ben maar voor de komende paasdagen heb ik besloten om het recept voor deze zoete versnapering met jullie te delen: chocoladetaart met sinaasappel.

Ik vind de combinatie van de smaken chocolade en sinaasappel persoonlijk heerlijk. Door de sinaasappels te koken wordt de smaak nog intenser: de schil wordt namelijk ook gebruikt.

Deze taart wordt gemaakt van amandelmeel en is glutenvrij. Het zoetmiddel dat wordt gebruikt is oerzoet. Oerzoet is gedroogd rietsuikersap die vanwege de bereidingswijze  nog de natuurlijke bestanddelen van rietsuiker bevat.

Je hebt nodig voor 1 taart

  • 3-4 biologische (pers)sinaasappels
  • 260 gram amandelmeel
  • 8 eieren
  • 330 gram oerzoet
  • 65 gram cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • tl wijnsteenzuurpoeder
  • roomboter om in te vetten
  • springvorm van 24 cm doorsnede, bodem bekleed met bakpapier, ring ingevet met boter

Voor de garnering

  • 100 gram pure chocolade
  • klont roomboter
  • Handje pecannootjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe de sinaasappels in een pan met koud water, breng aan de kook en laat op een laag vuur 45 minuten koken. Laat ze afkoelen (kan dus ook een dag van te voren)
  3. Halveer de sinaasapppels en verwijder pitten en het kroontje
  4. Pureer de sinaasappels met schil in de keukenmachine of met de staafmixer
  5. Mix de sinaasappelpuree met het amandelmeel, eieren, oerzoet, bakpoeder en wijnsteenzuurpoeder tot een glad mengsel
  6. Doe het beslag in de springvorm en bak de taart ongeveer een uur in de oven
  7. De taart is gaar als een sateprikker er ‘schoon’ uitkomt
  8. Laat de taart in de vorm afkoelen

Garnering

  1. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie en meng het goed door elkaar
  2. Smeer het mengsel dun uit over de taart
  3. Decoreer met de nootjes

De bereiding van deze taart vergt wel even wat tijd, zeker ook wachttijd. Haal bijvoorbeeld de taart niet te snel uit de vorm, je hebt dan alleen maar kans dat hij gaat scheuren. Ook het aansnijden van de taart gaat het makkelijkst als de chocolade is afgekoeld, snij iedere punt met een schoon en droog mes.

Eet (snoep:-) smakelijk!

7

3 Reacties

  1. paulette willemse

    Ik ken deze taart. Hij is héééél erg lekker. Een aanrader,
    In het voorjaar versier ik hem met een oranje viooltje en wat sinaasappelrasp in het midden van de taart. Ziet er chique uit!!

  2. Henny

    Ik maak altijd de siaasappelcake van Annabel Langbein maar ga deze zeker eens proberen

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!