Ceasar salad

Caesarsalade met forel

Dit recept vond ik in de Delicious van April 2013. Een lekkere en gezonde variant op de originele Ceasarsalad.

De caesar salade hebben we te danken aan restauranteigenaar Caesar Cardini en is blijkbaar uit noodzaak ontstaan. Door de populariteit van zijn restaurant moest op een gegeven moment improviseren met de ingredienten die er nog waren en tada… de caesar salade was geboren :-) . De oorspronkelijke variant bestond uit slechts 6 ingrediënten: romaine sla, knoflook, parmezaanse kaas, croutons, ei en worchestershiresaus.

Inmiddels zijn er legio varianten gemaakt op deze salade zoals bijvoorbeeld deze met gerookte forel.

Je hebt nodig voor 4 personen

  • 2 kropjes bindsla (little gem)
  • 5 verse eieren
  • 8 plakjes bacon
  • 400 gram gerookte forel in stukjes gesneden
  • 4 ansjovisfilets uit een potje
  • 40 gr geschaafde parmezaanse kaas
  • 16 dunne sneetjes stokbrood
  • 80 ml olijfolie + wat extra om te bestrijken
  • 2 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bestrijk de sneetjes stokbrood met wat olijfolie en leg ze samen met de plakjes bacon op een met aluminiumfolie bedekte bakplaat
  3. Bak het stokbrood en de bacon in circa 10 minuten tot ze knapperig zijn
  4. Kook 4 eieren en snijd ze in vieren
  5. Mix in een keukenmachine het laatste ei met het citroensap, mosterd en ansjovis en voeg de olijfolie geleidelijk toe tot er een gladde dressing ontstaat en breng deze op smaak met wat zout en peper
  6. Verdeel de slablaadjes over 4 borden en verdeel hier de sneetjes stokbrood, partjes ei, bacon en parmezaanse kaas over
  7. Voeg tenslotte de forelstukjes toe en sprenkel de dressing erover

Bereidingstijd is circa 25 minuten.

Eet smakelijk!

5

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!