Boerenkool met couscous_1

Boerenkool met couscous en rozijnen

Boerenkool wordt in Nederland natuurlijk vooral als stamppot gegeten maar daar ben ik zelf niet zo dol op. Ik vind de stamppot vaak nogal zwaar vallen. Maar het is natuurlijk wel echt een groente van dit seizoen en vandaar dat hij afgelopen week ook in mijn biologische groentetas verscheen.  

Op de website van Albert Heijn vond ik het recept Boerenkool met couscous en rozijnen. Op het eerste gezicht zeker geen voor de hand liggende combinatie maar ik vind het heel erg lekker, zo als vegetarisch hoofdgerecht maar op een vleesdag bijvoorbeeld met kleine biologische gehaktballetjes die ik langzaam bak in de oven.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 300 gram boerenkool
 • 2 gesnipperde uien
 • 2 teentjes knoflook, gekneusd en in stukjes gehakt
 • 200 gram couscous
 • 50 gram rozijnen
 • 600 ml kruidenbouillon
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel chilipeper

Bereiding 

 1. Verhit de olie in de pan en bak hierin de ui en de knoflook een paar minuten
 2. Voeg de chilipeper toe en laat het kort meebakken
 3. Boerenkool beetje bij beetje toevoegen en in 10 – 15 minuten laten slinken terwijl je het af en toe omschept
 4. Couscous en rozijnen er door scheppen en de warme bouillon er bij scheppen
 5. Haal de pan van het vuur als het kookt en 10 minuten laten staan zodat de couscous kan wellen
 6. Daarna de korrels doorscheppen en op smaak brengen met zout en peper

Bereidingstijd is circa 30 minuten

Eet smakelijk!

 

2

3 Reacties

 1. Bas

  Lekkerrrrr!

  Zojuist heb ik voor de eerste keer genoten van deze niet-standaard boerenkool. En wat is deze zo-op-het-oog bijzondere combinatie lekker. Niet te zwaar en met een lekker pittige smaak als beloning toe.

  Wordt herhaald!

 2. Boerenkool Recepten

  Boerenkool is echt zo ontzettend veelzijdig te gebruiken. Totaal onderschat. En als ik hier weer een heerlijk recept lees over boerenkool met couscous krijg ik gelijk zin om het te maken. Verder ook nog een hartstikke leuke blog. Ik kom terug ;)

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!