Auberginerolletjes met ricotta en munt

Auberginerolletjes met ricotta en munt

Dit is een gegarandeerd-altijd-succes receptje op basis van gegrilde aubergine. De aubergine combineert heerlijk met de ricotta, munt en zelfgemaakte tomatensaus. Je kan het serveren als voorgerecht maar ook als hapje.

Je hebt nodig voor circa 15-20 rolletjes

  • 2 flinke aubergines, in de lengte in plakken gesneden van circa 1 cm
  • 250 gr ricotta
  • 25 gr muntblaadjes, fijngehakt
  • 25 gr bieslook, fijngesneden
  • 25 gr geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

En voor de tomatensaus

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 blik gepelde tomaten, 400 gr
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Vet een bakplaat licht in met olijfolie en leg hierop de aubergineplakken, bestrijk de bovenkant van de aubergineplakken ook licht in met wat olijfolie. Dit gaat het makkelijkst met een kwastje
  3. Bestrooi de aubergine met wat zout en peper en bak ze in 20-25 minuten in de oven tot ze zachter en lichtgekleurd zijn. Laat ze daarna uit de oven wat afkoelen voor je de rolletjes gaat maken
  4. Maak in de tussentijd de tomatensaus. Hiervoor verhit je 1 el olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook circa 10 minuten
  5. Voeg vervolgens de gepelde tomaten toe, breng op smaak met peper en zout en laat het 30 minuten zachtjes pruttelen
  6. Bedek de bodem van een ovenschaal met 2-3 el van de tomatensaus
  7. Meng de ricotta, munt, bieslook en de helft van de parmezaanse kaas, breng op smaak met peper
  8. Leg een el van de vulling op het uiteinde van de aubergineplakken, rol ze op en leg ze met de naad naar beneden in de ovenschaal
  9. Verdeel de rest van de tomatensaus over de rolletjes en maak het af met de rest van de parmezaanse kaas
  10. Bak de rolletjes in 20-25 minuten tot de saus begint te borrelen

Serveer de rolletjes direct uit de oven of wacht tot ze iets zijn afgekoeld samen met wat rucolablaadjes.

Totale bereidingstijd is circa 60 minuten inclusief de oventijd.

Eet smakelijk!

3

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!