Aardbeien uit de wok

Aardbeien uit de wok

Een heerlijk en snel nagerecht met dit vruchtje dat nu volop verkrijgbaar is!

Niet voor alledag maar wel als afsluiting van een lekker etentje. De bijzondere bereidingswijze zorgt altijd voor veel verbazing en bewondering van mijn tafelgenoten :-)

Je hebt nodig voor 4 personen

  • 500 gr stevige aardbeien
  • 4 el poedersuiker + wat extra om te bestrooien
  • 6 el aardbeien likeur
  • 50 gr boter
  • 4 el suiker
  • 4 takjes munt
  • eventueel 4 bolletjes roomijs en/of slagroom

Bereiding

  1. Pureer met een staafmixer 100 gram van de aardbeien met de poedersuiker en 2 el aardbeienlikeur tot een gladde saus
  2. Smelt in een wok de boter en bak de rest van de aardbeien met de rest van de likeur voorzichtig circa 3 minuten. Let wel op dat de aardbeien niet te zacht worden!
  3. Verdeel de aardbeien over 4 borden en schep de saus erover
  4. Garneer met een takje munt en wat poedersuiker
  5. Je kunt het gerecht eventueel ook nog afmaken met een bolletje roomijs en/of wat slagroom

De saus is makkelijk voor te bereiden en dan is de bereiding van de aardbeien in no time gedaan.

Bereidingstijd: circa 15 minuten

Eet smakelijk!

3

2 Reacties

  1. Paulette Willemse

    dat ziet er weer heerlijk en echt SUPER gemakkelijk uit.

    Zelf combineer ik aardbeien vaak met kaneelijs van AH. Dat vindt iedereen heel erg lekker.

    Nou, volgende week is het Aardbeiendag en hopelijk zijn er veel Elsanta’s op de markt (één van de lekkerste aardbeienrassen die je hier kunt kopen).
    Dus dan ga ik jouw toetje zeker uitproberen.

    groetjes en fijn weekend, Paulette

Wat vind jij?

x

Mis geen enkel blog van mij en schrijf je nu in!